2011.12.10.
20:22

Írta: Cervantes444

Saját véleményem a harmadik részről- SPOLIER VESZÉLY!

EZ A CIKK TARTALMAZHAT SPOILERT, KÉRLEK OLVASD EL ELŐBB A HARMADIK RÉSZT!

Nos, mint láthatjátok végre kész lett a harmadik rész. Ellenben nem vagyok vele teljesen elégedett. Hogy miért? Mert gyengének érzem. Miért lett gyenge? A sztori és a poénok ereje nem az igazi. De ennek okai is vannak. Ezeket az okokat próbálom fejtegetni.

Igyekszem nem magyarázkodni, ez inkább egy önkritika kéne legyen, de emberi mivoltomból kifolyólag kéretlen lesz olyan hely, ahol magyarázkodni is fogok. Az első probléma a résszel, hogy késett. A késés oka, a már említett társszerző probléma. Miért akartam társszerzőt? Több ötlet, több kreativitás és ha valami hülyeség, vagy abban a formában nem működne az ötlet, rám szól. Miért pont Nady? Mert tudtam, hogy kreatív, jó a humora és tudtam, hogy neki tetszik a Dinka Villa és így tudtam, hogy örülne a felkérésnek és lelkes lenne. Ám közbe szólt az, hogy egyáltalán nem volt ideje. Én pedig vártam a sült galambot a számba, mert erre nem voltam fölkészülve és nem foglalkoztam a harmadik résszel. Így gyorsan kellett cselekednem. Ebből kifolyólag az epizód átgondolatlan és összecsapott lett, ami még egy dolog lenne, ha nem kellett volna ennyit várnotok rá, hiszen ahhoz képest, gyenge lett. Nem csoda tehát, ha sokkal nagyobb elvárásotok volt, hozzá teszem teljesen jogosan.

Elméletileg Nady a téli szünetben akcióra kész lesz. Ugyanakkor, ha akkor se ér rá, biztos nem keresek másik társszerzőt és inkább egyedül dolgozom. Inkább pár lapos epizód, mint egy kis késés. Amúgy is lehetetlen, hogy mindig jobb legyen az aktuális epizód, mint az előző. Bááár, hozzáteszem pozitív kritikát is kaptam az epizódot illetően.
A második hiba részemről, hogy túlvállaltam magamat. Nem volt se időm, se ihletem ehhez képest, nem egy közös szállat találtam ki, hanem három ágon futó „történetet”. Hiba volt, így mind három száll elég gyenge lett, egyik se kapott akkora figyelmet, mint amekkorát akartam. Vagy jobban szólva: igényelt volna ahhoz, hogy igényes legyen. De sajnos erre nem gondoltam, mikor írtam. Igazából egyik esetben sem az alapötlettel van probléma, hanem inkább azzal, hogy rosszul lett megírva. Pontosan az előbb említett ok miatt.
A harmadik hiba részemről, hogy nem teremtettem új nexusokat. A második rész, attól lett jó (szerintem), hogy olyan karakterek kerültek egymással kapcsolatba, akik teljesen újak voltak. Most, az új epizódban, nem születtek új barátságok vagy új riválisok és ettől egy kicsit lapos lett. Az, hogy Yoda és Joy kapcsolatba került, adott az epizódnak egy kellemes ízt. Itt viszont ilyen sajnos nem történt.
A negyedik (és egyben talán legnagyobb hibám), hogy Dr. Cox és Joy alig szerepeltek. Imádom mind kettejüket, de valamiért tudat alatt hanyagoltam őket, hogy a többiek szerepet kapjanak. Nem kellett volna, ugyanis ez is hozzá járult ahhoz, hogy lapos lett az egész. Több szerepet kellett volna Perrynek és Joynak adni, ezt most már belátom. Ám ezeket figyelembe véve, az új epizód jobb lesz. Több beszólása lesz Joynak és Coxnak, próbálok új párosításokat kitalálni. És persze egy szál lesz benne, nem pedig több kicsi semmit mondó.

Végül az ok, hogy miért kapott Vadóc ilyen erős ellenfelet, azért, hogy tuti kiessen. Miért vagyok ilyen gonosz? Mert kevés poén jutott róla eszembe és azok se olyan jók. Se amiket felhasználtam, se amik tervbe voltak véve. Az is gond, hogy igazából ő is egy tökös csaj, mint Joy és Dash…és sok egyforma női karakterrel, nem tudok mit kezdeni. Sajnos. Amúgy meg, így kiszámítható a szavazás vége és hamarabb elkezdhetem írni a negyedik epizódot.

Kitartás! :) sziasztok!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dinkavilla.blog.hu/api/trackback/id/tr433454131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.12.10. 23:16:31

Szerintem fölöslegesen aggódsz, én a 3. résszel is elégedett voltam. Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat, kellemes szórakozást biztosít. Hajrá, csak így tovább!

Cervantes444 2011.12.11. 09:08:03

@Powerful900: Köszönöm Powerful :) Örülök, hogy a harmadik rész is tetszett. Csak érted, muszáj maximalistának lennem magammal, hogy minél jobb legyen az alkotás :)

alratar 2011.12.11. 09:33:23

Szerintem is fölöslegesen ostorozod magadat.
A legnagyobbakkal is előfordul (főleg, ha az idő szórit), hogy laposabbat csinálnak, mint amit megszoktunk tőlük.

Cervantes444 2011.12.12. 19:17:43

@alratar: Ez is igaz. De mindegy, most majd a negyedik részre fogok koncentrálni és az megint jó lesz :)
süti beállítások módosítása