2012.08.27.
11:27

Írta: Cervantes444

Dinka Villa 2.-II. kategória

A második kategória versenyzői, igazi uralkodók. Mindegyikőjüket ismerhetitek már a történelem tananyagból, egész pontosan Rómából. Hölgyeim és uraim.

 

II. Kategória- Római császárok

 

Első jelöltünk, még nem volt császár, ugyanakkor ő taposta ki azt az ösvényt, mely segítségével a többiekből egyeduralmú diktátor válhatott. Mondásait mindenki ismeri, százegy nyavalyája ellenére állandóan a harcmezőt járta, elfoglalta Galliát és saját „fia” is részt vett egy ellene szőtt merényletben. Hölgyeim és uraim. Gaius Julius Caesar!

 caesar.JPG

Második jelöltünk az utókor száméra őrültként megmaradt császár, aki a lovát akarta politikai jobb kezévé megtenni. Teljes nevén Caius Caesar Augustus Germanicus. De a barátai csak úgy szólítják, hogy csizmácska, azaz, Caligula.

 Caligula_bust.jpg

Utolsó jelöltünk pedig egy önjelölt (véres)költő, aki előző jelöltünk unokaöccse, ezen felül a történelem legismertebb piromániás alakja, hiszen felgyújtotta egész Rómát! Hölgyeim és uraim, utolsó jelöltünk, akiről egy CD-író programot is elneveztek, a Sztárcsinálókban főszerepet játszott Nero.

Nero.jpg

 

A történelem melyik emlékezetes uralkodója kerüljön be a villába? Szavazzatok!

 

2 komment

Címkék: beszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://dinkavilla.blog.hu/api/trackback/id/tr134734713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpsith 2012.08.28. 13:40:08

Szerintem Caligula illene bele legjobban a Dinka Villába, mert még ezt a lovas dolgot leszámítva is nagy őrült volt XD

Quagmire fan 2012.08.29. 11:38:54

Nálam Nero a nyerő! :D
süti beállítások módosítása