2012.10.22.
11:35

Írta: Cervantes444

Dinka Villa 2- A XI Kategória

A föld már több művészeti korszakot megélt. Volt barokk, romantika, realista korszaka és volt, mikor az avangard műfajok különféle fajtái ellepték a világot. Ám talán a legizgalmasabb korszak mégis a reneszánsz művészek voltak (vagy csak őket ismerjük név szerint, hála a Tini Ninja Teknőcöknek)

 

XI. Kategória- A Reneszánsz művész

 

Első versenyzőnk egy közismert polihisztor (ergo mindenhez ért) minden, ami művészet az ő asztala. Sőt, a Tank kora ősét ő tervezte meg. A világ egyik legsikeresebb könyvének címadója és állandóan kódnyelveken beszél. Ő Leonardo.

Leonardo.jpg

 

Második jelöltünk is egy multi-művész, bár neki inkább a szobrászat az erősége. A medici-család biztos rá fog szavazni. Hölgyeim és uraim, a fickó, aki nem tudja, hogy hány éves: Donatello

 donatello.JPG

És végül, de nem legutolsó sorban a Reneszánsz művészetek legdepressziósabb nagyágyúja (akiről pont a legvidámabb teknőcöt nevezték el…fura). Legismertebb műve talán a Sixtus-kápolna freskója. Hölgyeim és uraim: különc, önmarcangoló, magányos hősünk nem más, mint Michelangelo

 Michelangelo_portrait.JPG

Vajon ki kerüljön be a villába? A tank nagypapája? A szobrászok úttörője? Vagy a mindig depis zseni? Szavazzatok! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://dinkavilla.blog.hu/api/trackback/id/tr734862331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása